lمعماری عمران

  • ۰
  • ۰
فهرست مطالب: دانلود بررسی پاورپوینت کاروانسرای سعد السلطنه

تاریخ ایجاد 07/02/1398 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ:    قیمت: 4300 تومان     تعدادمشاهده  3


پاورپوینت کاروانسرای سعد السلطنه
 
پاورپوینت کاروانسرای سعد السلطنه
بخشی از مطالب:
 
 
کاروانسرا یا سرای سعدالسلطنه یکی از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری قزوین است که قدمت آن به زمان ناصرالدین شاه در دوران قاجار بازمی‌گردد. این کاروانسرا در مرکز شهر قزوین در خیابان امام خمینی، در نزدیکی بازار قدیم قزوین و عمارت چهل ستون واقع شده است.
 به دستور «سعدالسلطنه» حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شده‌ای قرار دارد.
 
چهار طرف گنبد را، چهار نیم‌گنبد با رسمی‌بندی و نورگیر فراگرفته‌اند که فضا را بزرگتر نشان می‌دهند.
 
سرای سعدالسلطنه قزوین بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکزتجاری داخلی شهری کشور است که با وسعتی افزون بر ۶/۲ هکتار در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد.
 
عملیات مرمت این مجموعه نیز در قالب تفاهم‌نامه از طریق صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی به سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری قزوین واگذار شد و عملیات اجرایی مرمت ادامه دارد و این بنا روند مطلوبی را در حوزه مرمت و بازسازی طی می‌کند. عملیات مرمت با استفاده از منابع مالی سازمان بهسازی و نوسازی و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دست انجام است و در حال حاضر بسیاری از قسمت‌ها بنا مرمت شده‌اند قرار است قسمت‌های مرمت شده به زودی توسط متولی آن به کاربری‌هایی مانند رستوران، تولیدی و فروشگاه لباس و … اجاره داده شود.
این کاروانسرا دارای محوطه تاریخی بسیار زیبایی است که در حال حاضر بزرگ ترین مجموعه کاروانسرایی درون شهری قزوین محسوب می شود که در عهد قاجار و در زمان ناصرالدین شاه توسط سعدالسلطنه، فرماندار وقت قزوین بنا شده است.
کاروانسرای سعدالسلطنه بزرگترین کاروانسرای سر پوشیده شهری جهان و بزرگترین کاروانسرای درون شهری ایران و یکی از معدود کاروانسراهای ایران است که چندین حمام، سرا، تیمچه، شترخان، راسته، چهارسوق، مسجد و چایخانه دارد.
نقش این کاروانسرا در گذشته به عنوان یک سرای بازرگانی بوده و به دستور محمد باقرخان سعدالسلطنه اصفهانی حاکم شهر قزوین در زمینی به مساحت ۲/۷ هکتار و در۴۰۰ حجره ساخته شد که باهمت دو معمار اصفهانی و دو معمار قزوینی در سال ۱۳۱۲ هجری قمری به بهره برداری رسید.
کاروانسرای سعدالسلطنه تا قبل از جنگ جهانی اول، مرکز تجارت و فعالیت بازرگانی شهر محسوب می شد که بعد از تغییرات سیاسی حکومت روسیه، موقعیت خود را به عنوان پل ارتباطی، بازرگانی بین اروپا و آسیا از دست داد و حیات اقتصادی خود را به صورت نیمه فعال ادامه داد.
برخی از حجره های کاروانسرای سعدالسلطنه به صورت غرفه های تجاری مستقل اداره می شد و برخی نیز به صورت انبار وقسمتی از کاروان سرای سعدالسلطنه تبدیل به کارخانه آرد سلامت و کارخانه تولید کشمش شد و قسمت های دیگر به عنوان کارگاه های تولیدی کفش، فرشبافی، چوب بری مورد استفاده قرار گرفت و این باعث شد این اواخر مردم آنجا را «بازار چوب» بنامند. معماری ، عمران ، شهرساز


کلمات کلیدی مرتبط:
پاورپوینت \ ,کاروانسرای سعد السلطنه , , , , , ,کاروانسرا یا ,سرای ,سعدالسلطنه ,جاذبه‌ها , ,سرای ,سعدالسلطنه ,قزوین , کاروانسرای سرپوشیده , ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. , , ,
مقالات مرتبط در این دسته
دانلود بررسی پاورپوینت کاروانسرای سعد السلطنه
دانلود بررسی پاورپوینت فرهنگ و تمدن دوره ساسانی
دانلود بررسی پاورپوینت تخت جمشید
دانلود بررسی پاورپوینت کاروانسرای حسین خانی همدان
دانلود,وورد معماری دوره ساسانیان,doc
دانلود بررسی پاورپوینت نورگیری در معماری سنتی
دانلود بررسی پاورپوینت معماری دوره تاریخی قاجار
دانلود بررسی باغ دولت آبادپاورپوینت
دانلود بررسی کاروانسراها (قلعه خرگوشی و قصربهرام)پاورپوینت
پاورپوینت بررسی معماری جهان
دانلود بررسی تاریخ شهر و شهرسازی در ایران پاورپوینت
دانلود بررسی تاریخ باغ سازی جهان پاورپوینت
دانلود بررسی زیگورات چغازنبیل پاورپوینت
دانلود بررسی کبوترخانه فایل پاورپوینت
دانلود بررسی کبوترخانه ، اعجاز معماری ایران پاورپوینت
دانلود بررسی تهران در گذر تاریخ پاورپوینت
دانلود بررسی چفدها و طاقها در معماری اسلامی پاورپوینت
دانلود بررسی هندسی خانه بروجردیهاپاورپوینت
دانلود بررسی حیاط، ایوان، طاق، گنبدپاورپوینت


  • ۹۸/۰۲/۰۸
  • مهربانو مهری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی